Monday, 19 October 2009

Svilen šal za Manyo - Silk scarf for Manya

V gozdnih požarih avgusta letos v Grčiji je nastala ogromna škoda. Zgorelo je tudi veliko gozda, ki ga je treba znova zasaditi. Manya Maratou z lokalno skupnostjo organizira prodajno razstavo izdelkov umetnostne obrti, da bi zbrali denar za pogozdovanje. Vsi, ki vam je mar okolje, še predobro veste, kako je ponovno pogozdovanje pomembno, tudi zato, da preprečimo širjenje sušnih območij, ki grozi Grčiji.

Na njihovem blogu ( http://attikasos.blogspot.com/) lahko sledite akciji “Umetnost za drevesa” ('Art for Trees'), lahko pa tudi sami prispevate svoje umetniške in /ali ročno narejene izdelke. Zbirajo se na naslovu:

PO Box 66 Marathon, 19007 Attiki Grčija c/o Manya Maratou

in sicer do konca oktobra. Za vse donacije prisrčna hvala v imenu Manye in njenih sodelavcev.

Mainland in Greece was ravaged by wildfires in August this year. Forests were burned and the area needs reforestation. Manya Maratou, together with local people, organises an exhibition of arts and crafts to raise funds for the reforestation of the area. The environmentalists amongst you will be all too aware of the importance of reforestation, also to prevent desertificaton which is a real threat in Greece.

You may follow the progress of the 'Art for Trees' campaign on the blog http://attikasos.blogspot.com/ and donate your products. Send them to the following address:

PO Box 66 Marathon, 19007 Attiki Greece c/o Manya Maratou

to be received by the end of Octobre. Thank you in advance for any donations on behalf of Manya and her teammates.

Bori umirajo pokončno - Pine trees die standing

1 comment:

Jasmine said...

Your silk works are beautiful. And such a vital cause.