Thursday 3 November 2011

Zmanjkalo volne - Ran out of wool yarn

Za tole malenkost mi je zmanjkalo volne. A ni to grozno? Morala bom levo nogavico malo sparati, pa narediti malo krajšo, potem še desno malo sparati...
I ran out of yarn for this little bit. Ain't it horible? I'll have to unravel the upper part of the left sock, make it a bit shorter, then unravel the right one a bit .... grrrrh

Sicer je pa volna barvana kontaktno s koreninami rabarbare in s skorjo nekega grma, za keterega sva s kmetom mislila, da je mogoče krhlika, pa ni. Če bi bila, naj bi dala rdečo (doslej sem dobila samo roza).
Anyway, the wool yarn was contact dyed with rhubarb roots and the bark of a bush that was believed (or hoped) to be alder buckthorn (Rhamnus frangula). If it were it was to yield red (so far I have only obtrained pink).     


Mi je pa precej všeč to prelivanje sive, rjave, rumene, celo malo rdeče na nogavicah.

I must say I quite like the variegation of greys, browns, yellows, even reds in the socks.

4 comments:

Darsi said...

Oh, tole je pa res smola, da za tako malo zmanjka volne...prav za živčke trenirati.

cashmerecafe said...

Ojej, to bi me pa res spravilo v slabo voljo - najbrž bi celo celo reč pustila ene dva meseca pri miru, preden bi se malo spihala in se lahko soočila s paranjem. So pa barve res super, prekrasne.

aljoška said...

Barve so čudovite.Bi pa vprašala glede volnene preje kje jo je mogoče kupiti - ali samo v Solčavi ali pa morda še kje bližje Ljubljane.
Lep pozdrav

Ladka said...

Aljoška, najbolje, da mi na blogu pustiš svoj e-naslov ali telefon, pa se pomeniva, kje dobiš domačo volno.