Monday, 12 March 2012

Volnene nogavice 1 - Wool socks 1


Z vejicami od obrezovanja jablan sem pobarvala domačo volno. Brez galuna sem dobila tole lepo breskovo roza, ki bi bila po "Name That Colour" lahko Chardonnay, #FFCD8C, RGB: 255, 205, 140. Pri naslednjih barvanjih v isti kopeli je barva prehajala v marelično roza in nato proti "roza" s precej manj marelično oranžne, ki je ne znam opisati.

I used apple tree trimmings to dye some wool of our native sheep. Without alum I got this nice peach pink that would correspond to "Name That Colour" Chardonnay, #FFCD8C, RGB: 255, 205, 140. The following dyeings in the same bath gave colours moving towards "light apricot, #FDD5B1, RGB: 253, 213, 177".
Pri teh nogavicah sem še posebno ponosna na peto, ki sem se jo naučila januarja in februarja na tečaju tete Vide na Kovkovem. V realnosti je zelo tridimenzionalno, kot satje.

What I'm especially proud of in these socks is the heel that I learnt in the course given by Aunt Vida on the Kovk farmstead last January and February. In real life it looks 3D and looks what I would call honeycomb pattern.

Pa še dve sliki nogavic.
Two more pictures of the socks are shown below.

2 comments:

Ella said...

Hi i like your socks ,would it be posible to get the patern .

Cecilia N said...

Nice pattern on the heel and also nice colour.